Yui in Lund

: Diary :

+ 2008 + 2551 +

”Mitt möte med Sverige” / 24 januari 2008

 

Jag visste bara att det fanns ett land som heter Sverige i den här världen men jag hade inte känt till nånting om det.

Jag köpte en bok om Sverige när jag skulle flytta hit. Boken berättade om omtalade saker och människor i Sverige. Det fanns 3 kapitel om Lund så jag visste lite vad jag skulle se. Bilderna i boken var jättevackra så jag ville gärna se allt med mina ögon. Jag gillade Sverige mycket efter jag hade läst boken men min man sa ”Du får se.”

Jag kom hit i mars 2006 med touristvisum. Då åkte jag tåg från Köpenhamn till Lund. På vägen såg jag bara snö och tomma lantbruk. Jag tittade ut genom fönstret hela tiden och frågade min man om olika saker. Det var första gången som jag åkte utomlands men det gick bra eftersom jag hade min man bredvid mig.

När jag var i Lund tittade jag runt och jag såg samma saker som jag hade läst i boken. Jag tog samma bilder och sen skickade jag dem till mina föräldrar. Det var roligt för mig. Jag skrev om vad jag hade sett på mina webbsidor varje dag och satte bilder också. Jag jämförde allt mellan Thailand och Sverige. ”Ja, Sverige är bättre.”

Sen gick jag på fest. Jag kände till svensk kultur. Alla pratade svenska så det var bara ”bla bla bla...” i mina öron. Jag försökte att lära mig svenska och började prata lite. Jag gick till affärer och sa ”Hej!” Och sen sa de” Hej! Bla bla bla...” till mig. Oj! Min buddha! Min man sa ”Ptata thailändska med dem” hahahaha...

 

Yui

 

 

 

 

 

<< Back

<< Back

 

Go to top
© 2010 All rights reserved. Yui in Lund@Sweden. Diary : Swedish : Photos : Hot info : Links : Guest book eXTReMe Tracker