Yui in Lund

Swedish class

© SFI - HT 2007 ©

<< Back


Min familj

 

Hej hej!

Jag heter Chomphunut och kommer från Thailand. Jag är född i centrala Thailand. Nu ska jag berätta för er om min familj.

Först mina föräldrar, min pappa och min mamma heter Nom och Sa-ngiam. De bor i en liten by i centrala Thailand och arbetar med lantbruk.

 

 

Jag har en storebror som heter Panom och han är gift med Samli. De har en son som heter Nice och han är 7 år gammal. De bor i samma by som mina föräldrar.

 

 

Min farfar heter Noi och min farmor heer Yi. De har 5 söner och 2 döttrar. Min morfars och mormors namn är Hor och Sa-ngad. De har 3 söner och 8 döttrar. Mina farföräldrar och morföräödrar är döda.

Nu bor jag här i Lund på Slåtervägen 2B med min svenska man som heter Ralph. Vi har inget barn. Ralphs föräldrar heter Harry och Hedvig. De är döda. Ralph har en storasyster som heter Birgitta och hon bor i Israel med sin israeliska man. Hans namn är Jacob. De har inget barn.

2007.08.14

 

 

Hur stora är familjerna i mitt hemland?

Familjerna i mitt hemland är inte stora nuförtiden. De flesta familjerna är tvåbarnsfamilj eller trebarnsfamilj.

 

Berätta om min farmor och mormor.

För i tiden var familjerna i mitt hemland stora. Min farmor fick 7 barn, 2 döttrar och 5 söner. Hon stannade hemma och tog hand om barnen. Min farfar jobbade bara på lantbruk. Min farmor var duktig och tyckte mycket om att plentera mangos och kokonöter. Hon bodde med det yngsta barnet till hon dog. Då var hon 72 år.

Min mormor fick 12 barn. Hon jobbade hemma och tog hand om barnen. Min mor sa till mig att när hon och hennes systrar var vuxna bodde de men sin farfar och farmor. Min mormor var mycket bra på att plentera ris, frukter och grönsaker. Hon tyckte mycket om att plantera frukter t.ex. bananer, mangos, mayom, apelsiner osv. När jag besökte henne fick jag mycket frukt och jag tyckte mycket om att äta dem! Min mormor fick cancer och dog för några år seden.

 

2007.11.06

 

 

<< Back

Go to top
© 2010 All rights reserved. Yui in Lund@Sweden. Thai Experiences : Diary : Swedish : Photos : Hot info : Links : Guest book
eXTReMe Tracker