Yui in Lund

: Diary :

+ 2008 + 2551 +

Lär dig svenska så fort som möjligt! / 8 maj 2008

Om du ska leva i Sverige och du kan svenska kommer du att klara dig mycket bättre. Då kan du kommunicera med de andra i olika situationer mycket bättre.

Tänk dej! När du går utanför huset. Utan någon. Bara ensam. Hur kan du klara dig då? Till exempel, när du går till en mataffär står allting på matpaketen på svenska. Vågar du att köpa dom utan att få lukta eller känna eller kunna läsa om det är för gammalt eller inte? Nej, jag tror inte det.
Det står nästan alltid på svenska på matpaketen. All information i affärer här är också på svenska. Du kommer att missa alla reapriser också.

Om du gärna vill jobba med vad som helst för att tjäna pengar hela livet kan du inte ens jobba som städerska eller städare utan att kunna svenska. Många tror att när man jobbar som städerska eller städare behöver man inte svenska. Nej, det är inte så. Du behöver inte bara din energi för att jobba utan du behöver också lite svenska för att kommunicera med din chef och de andra på jobbet. Du kommer alltid att få all information på svenska.

Om du kan prata men inte kan läsa kommer du att få problem också. Till exempel, om du jobbar som städerska och det står att inte städa på ett visst ställe även om det är jättesmutsigt – kanske eftersom det kommer att ge något allvarligt problem senare. Du kan inte läsa så kanske kommer du att förlora ditt jobb på grund av det!

Nästan all information är på svenska, sällan på andra språk. Om du undrar om någonting och gärna vill ta reda på det men du inte kan svenska så vad kommer att hända?

Jo, du kan be att få hjälp från någon i din familj som kan svenska men ibland måste du veta genast!
Med bra svenska kan du studera mer i Sverige.

Med bra utbildning kommer du att få ett bättre jobb, bättre liv och förhoppningvis blir lyckligare i livet än innan.

: Yui i Lund, den 8 maj 2008

 

 

 

 

 

<< Back

<< Back

 

Go to top
© 2010 All rights reserved. Yui in Lund@Sweden. Diary : Swedish : Photos : Hot info : Links : Guest book eXTReMe Tracker